Ugnsstekt reninnanlår med mandelpotatispure och trattkantareller

Ugnstekt reninnanlår med friterad svartrot och karamelliserad lök, trattkantarellssås, ugnstekta grönsaker med mandelpotatispuré

Ingredienser 6 personer

1 kg innanlår av ren
lagerblad, timjan och enbär
smör och olja (kokosfett)
svartrötter
torkade trattkantareller
gul lök
socker
salt
peppar
rött vin
grädde (tofutti sour supreme spädd med lite vatten)
mandelpotatis

Gör såhär
Sätt ugnen på 125 grader
Putsa renköttet (rumstempererat), salta.
Bryn köttet runt om, i smör och olja, i het panna, Lyft ur köttet. Vispa ur pannan med rött vin och häll över i kastrull, lägg i lagerblad och enbär och reducera till ca 1/3.
Krydda köttet med tex lagerblad, timjan och enbär (mortlade) och lite salt. Lägg i ugnsform med stektermometer och ugnsstek köttet till 55 grader. Ta ut köttet , lägg in i folie och låt vila i 15 min.
Stek ringar av lök på medelvärme tills löken är mjuk tillsätt socker och karamellisera löken. Därefter salta och peppra.
Skala och strimla svartrot med potatisskalare. Fritera i olja, droppa av på hushållspapper.
Skiva upp köttet i tunna skivor, lägg köttet på den karamelliserade löken, toppa köttet med friterad svartrot.

Servera med kantarellsås, ugnsstekta rotsaker och mandelpotatispuré.