Ugnsbakat nötkött med yoghurt och svartpeppar -Dum Gosht

Ugnsbakat nötkött med yoghurt och svartpeppar -Dum Gosht – kan även lagas på lammkött av bog eller bringa – finns tyvärr inget mjölkproteinfritt alternativ till denna rätt.

Ingredienser för 6 personer
6 msk olja
1 kg högrev, märgpipa eller ytterlår i 4 cm kuber
4 medelstora lökar, fint hackade
6 finhackade vitlöksklyftor
1/2 tsk mald torkad ingefära
en nypa kajennpeppar
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
3 dl yoghurt, lätt vispad

Gör såhär
Bryn köttet i het olja -lägg sedan åt sidan. Lök och vitlök brynes i samma olja i 10 minuter, svag värme. Lägg sedan tillbaka köttet i grytan med all köttsaft.

Tilsätt kryddor, rör om någon minut. Tillsätt yougurt och låt sjuda upp.
Sjud långsamt med tätslutande lock ca 1,5 timme. Rör om försiktigt före servering.

Servera tillsammans med bröd som chapati, naans samt ris – Khumbi pullao (svampris)

Från Indisk mat av Madhur Jaffrey