Souvas med ädelgratinerade endiver och granatäpple

En smaksensation på julbordet.

Ädelgratinerade endiver (4-6 portioner)
6 endiver á 100g
olivolja till formen (el smör)
salt
vitpeppar
120 g get-ost -ädel
1dl Tofutti Sour supreme spädd med vatten (el 1 dl gädde)
1/2 granatäpple

Gör så här
Sätt ugnen på 175 gradaer. Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Halvera endiverna på längden och skär bort det mesta av den grova mittstocken. Lägg endiverna i formen. Salta och peppra. Smula över ädelosten och häll på Tofutti. Gratinera i mitten av ugnen i ca 40 min. Ös då och då. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Strö över granatäpplekärnorna vid servering.

Skär souvas (lättrökt renstek) i tunna skivor och njut!

Inlägget postades i Ren. Skapa ett bokmärke för länken.