Sallad & ryggbiff

Ingredienser (fyra personer)

Grillad sallad
1 huvud romansallad
2 dl olivolja
1 dl citronjuice
5 g salt
2 g peppar

Salladsmajonnäs
25 g äggula
12 g dijonsenap
2 dl av salladsdressingen (se ovan)

Kött
4 skivor ryggbiff

Servering
salladsblad
grön sparris, kokt
shichimi togarashi

Gör så här

Grillad sallad
Dela och grilla salladen hårt. Mixa med övriga ingredienser till fast dressing.

Majonnäs
Slå ingredienserna till en majonnäs

Kött
Stek eller grilla och låt vila i minst 5 min. Värm på snabbt igen och skiva i tunna skivor. Pensla med salladsdressingen.

Bygg små ¨salladstacos¨ med kokt grön sparris i botten, salladsmajonnäs och en skiva biff. Toppa med lite shichimi togarashi för en skön hetta!

Receptet är hämtat från köket.se och är gjort av Marcus Samuelsson.