Renskavspasta med västerbottensost och lingon

 

Renskavspasta med västerbottensost och lingon. Snabblagad och suveränt god.

Ingredienser 6 personer

djupfryst renskav, 400 g
0.5 msk smör/olja (kokosfett)
1 st röd eller gul lök
200 g svamp
2 msk soja
2 msk fransk senap
2 msk färsk hackad timjan
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 dl vatten
2 dl grädde (Tofutti sour supreme för mjölkproteinfritt)
400 g pasta, Trofie Liguri, 10 min koktid (glutenfri pasta)
60 g Västerbottensost (chevre funkar för mjölproteinfritt)
4 msk lingon

Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Fräs skavet i fettet. Sära på bitarna efterhand.
Tillsätt lök och svamp, som får fräsa med ett par minuter.
Blanda ner soja, senap, kryddor, vatten och grädde.
Koka upp och låt sjuda några minuter.
Blanda pastan med renskavsgrytan.
Lägg upp på varma tallrikar, strö över lingonen och smula över osten.

Receptet är skapat av Marie Tegnér