23 februari, 2016

OM OSS

Kontakta oss

E-post johan@norrhandel.se
Tel. 0705-510809
Adress. Norrhandel Saltsjö-Boo, Skiftesvägen 6, 132 42 Saltsjö-Boo


“Jag njuter av att laga mat med råvaror där jag vet att djuren haft det bra. I bästa fall följer maten vi lagar hemma årets årstider. Mat som blir över blir till matlådor. Frysen erbjuder lagring upptill ett år. På så vis har vi alltid dessa exceptionella råvaror hemma, till vardag och till fest. Med lite planering sköter sig långkok sig självt och det funkar faktiskt att laga mat av hela djuret i vardagen även för en heltidsarbetande trebarnspappa!”

Johan Schuber, Norrhandel Saltsjö-Boo


Om hållbart företagande

Norrhandel drivs av Johan och Pernilla Schuber. Vårt motto är att sälja råvaror som vi själva vill äta.  Spårbarhet av hela kedjan från jord till bord, god djurhållning och en värdig slakt är ledord för oss. Norrhandel vill vara med och skapa förutsättningar för producenter att utveckla småskalig livsmedelsproduktion av högsta kvalitet med god lönsamhet. Vi gör det enklare för storstadsbor att välja dessa fantastiska råvaror och samtidigt bidra till en levande landsbygd och biologisk mångfald.   Vi kommer båda norrifrån och tycker det känns bra och viktigt att på detta sätt ha en anknytning till vår hembygd – Norrland.


Om miljö och kvalitet

Mat och transporter har en miljöpåverkan. Vi arbetar systematiskt med att minimera klimatpåverkan av den obrutna fryskedja som våra varor kräver – t ex genom att beställa så fulla pallar som möjligt och samordna transporter. Naturbeteskött såsom nöt, lamm och ren är enligt WWF den enda produkt på marknaden med tydliga miljöfördelar då djuren håller naturbetesmarkerna öppna och skapar fina förutsättningar för biologisk mångfald. Småskaliga lokala slakterier medför att djurtransporter minimeras och att köttet kan hängmöras. Och djuren möter en stressfri miljö vilket både är värdigt och ger en högre köttkvalitet.

Vi strävar efter att endast sälja ekologiska råvaror. För EU-ekologisk certifiering krävs att produkten innehåller minst 95 procent ekologiska ingredienser. Den kyckling vi säljer är inte certifierad som ekologisk. Det beror på att det ännu inte finns ett svenskt ekologiskt foder som inte innehåller fiskmjöl. Siw på Ockelbo Kyckling ger sina kycklingar endast vegetabiliskt foder – för bästa smak och har samtidigt satsat på att bygga ett eget gårdsslakteri.  Vi har valt Ockelbo Kyckling som producent för deras engagemang att föda upp kycklingar på ett hållbart sätt med högsta möjliga kvalitet. Norrhandel hoppas medverka till att påverka svenska foderproducenter att satsa på att ta fram ett ekologiskt foder utan fisk.


Om lagar och regler

Norrhandel Saltsjö-Boo är en bifirma till Schubers Sverige AB med organisationsnummer 559047-3848. Företaget har f-skattesedel och tillstånd att bedriva livsmedelsanläggning.