26 januari, 2016

RECEPT

Råbiff med pinjenötter, parmesan, ruccola och olivolja

Glädjen med en ny kokbok är stor. Helt plötsligt är en ny rätt på plats – så enkel och ljuvligt god. En råbiff skuren, inte mald, i tärningar där mortlad ruccola skapar oväntade höjder. Receptet är hämtat ur levnadsboken Happy Food – om hur mat och lycka hänger ihop (Ekstedt & Ennart).

Ingredienser (4 portioner)
400-600g innanlår av ko, gärna från Norrbete
1 knippe ruccola, skjöld
1/2 tsk salt
2 msk riven parmesan
2 msk olivolja
3 msk rostade pinjenötter

salt och peppar till smaksättning

Gör såhär
Skär köttet i 1×1 cm stora tärningar
Mortla ruccola, salt och olivolja
Blanda upp med köttet och smaka av med salt och svartpeppar
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna
Toppa med rostade pinjenötter och parmesan

Rött fullkornsris funkar till.

HANDLA HÄR