Lammracks med sötsyrlig morotssallad

Lammracks

Sötsyrlig morotssallad med hetta

Ingredienser 4 portioner

6 normalstora morötter
1 näve haricot verts
6 körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tamari med låg salthalt
1 1/2 msk kokossocker
1 piripiri-chili
saften från en lime
salt
rostade jordnöttet

Gör så här
Skala morötterna, strimla eller hyvla dem grovt. Ställ åt sidan.
Halvera haricots vers och tomater. Lägg haricot vers, tomater, vitlök, tamari, kokossocker, chili och limesaft i en stor mortel.
Stör ihop ingredienserna så att smakerna kommer fram. Tillsätt morötterna och blanda ihop. Smaka av med salt och blanda ner de rostade jordnötterna.

Receptet är hämtat från kokboken Vegansk Streetfood av Lamyaai Vozzi och Aidah Samphani.

 

Inlägget postades i Lamm. Skapa ett bokmärke för länken.