Buljong på kycklinghalsar

Ingredienser
1 kg kycklinghalsar
1 gul lök

1 purjolök

2 stjälkar selleri

1 palsternacka
1 morot
1 kvist färsk persilja
4 liter vatten
2 tsk salt

1 tsk peppar

Gör så här
 Lägg kycklinghalsarna eller skrov i en stor gryta och slå på kallt vatten. Låt koka upp och ta bort det skum som lägger sig på ytan.

Grovhacka alla grönsaker och lägg i grytan. Tillsätt persiljekvisten, salt och peppar.

Koka upp allt och låt sedan sjuda i 2-3 timmar. Skumma igen om det behövs.

Sila buljongen genom en finmaskig trådsil så att alla grönsaker och benrester silas bort.

Häll tillbaka buljongen i grytan och låt sjuda en stund till. Vill du ha en mer koncentrerad fond låter du buljongen reduceras tills den får en sirapsliknande konsistens. Förvara i kylskåp i några dagar eller frys in för senare användning.

Receptet är hämtat från Marcus Samuelsson, www.marcussamuelsson.se