Kycklingbröst med soltorkade tomater i dragon och paprikasås

Kycklingbrösten i denna snabblagade rätt är strimlade och marinerade i paprikapulver och dragon, två kryddor som är kända för att förhöja smaken hos kyckling.

Ingredienser för 6 personer
1 kg kycklingbröstfiléer
1 1/4 dl citronsaft
2 rågade tsk paprikapulver
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 msk färsk dragon
50 g smör (kokosfett)
12-14 soltorkade tomater
3 dl vispgrädde (tofutti sour supreme)
salt
chilipulver
rucolasallad till garnering

Gör så här
Skiva kycklingbrösten ganska tunt -(enklare om de är halvt frusna) på tvären och lägg dem i en bunke med citronsaft, paprikapulver och vitlök. Hacka dragonen och lägg den i bunken. Blanda ordentligt så att kycklingbitarna täcks, lägg sedan ett fat över bunken och marinera i 30 min i rumstemperatur.
Smält smöret på ganska låg värme i en stor djup stekpanna. Lägg i kyckling och marinad och låt det stekas på ganska låg värme i 8-10 minuter, rör om då och då. Skär under tiden de soltorkade tomaterna i 3-4 bitar, såvida du inte får tag på tomater inlagda i olja, de är tillräckligt mjuka för att användas hela.
Tag upp kycklingen med en hålslev och lägg dem på en tallrik som ställs åt sidan. Koka upp skyn häftigt och reducera i 2 min. Tag sedan av pannan från plattan och rör i grädden. Låt det koka upp igen och koka i 2-3 min under omrörning tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och chilipulver och lägg i kyckling och tomater. Rör om i någon minut och lägg upp i serveringsskål och täck med folie. Kycklingen kan hållas varm upp till en timme på så låg värme som möjligt.

Servering
Garnera med rucolasallad strax före servering. Som tillbehör till denna rätt passar färskpotatis och gröna grönsaker eller tagliatelle.

Receptet är från Nästan Vegetariskt av Josceline Dimbleby,