Friterad kyckling med cole slow

friterad kyckling_webb

Friterade kycklingvingar, kycklingbröst eller klubbor med pommes frites och cole slow – barnens favorit

Ingredienser för 6 personer
1 kg kycklingvingar eller klubbor samt 300 g bitar av bröstfilé
4 ägg
0,5 dl vatten
1 msk sambal olek
2 tsk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk salt
5 dl mjöl (rismjöl för glutenfritt)
2 tsk bakpulver samt 1 tsk salt

Coleslow
300 g fint strimlad vitkål
2 grovt rivna morötter
1 dl majonäs
salt efter smak
peppar efter smak

Gör så här
Torka kycklingdetaljer med hushållspapper. Blanda vitlökspulver, cayenne peppar och salt. Gnid in detta i samtliga kycklingdetaljer.

Blanda ägg, vatten och sambal olek och vispa till slät smet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke.

Värm oljan till 180 grader. Använd termometer och ha ett lock nära till hands. Doppa först kycklingdetaljer i äggsmet och sedan vänd i mjölblandning. Fritera lite i taget – ca 6-7 kycklingvingar år gången (ca sju minuter för vingar och 10 minuter för klubbor). Låt rinn av på hushållspapper.

Servera med pommes frites och cole slow.