Carpaccio på souvas med pepparotscreme, västerbottenost och friterad svartrot

IMG_4990

Carpaccio på souvas med pepparotscreme, västerbottenost och friterad svartrot – en perfekt förrätt.
Ingredienser för 6 personer
300 g Souvas (lättrökt renstek/innanlår)
1  dl mayonaise
1 bit pepparrot
1 bit västerbotten ost (chevreost för mjölkproteinfritt)
1/2 dl lingon frysta
1/2 dl socker
400 g svartrot
6 dl olja att fritera i
Salt o peppar
Olivolja
Körvel & persilja för garnityr

Gör så här
Skiva souvas i tunna skivor när denna är halvtinad – lägg tillbaka biten i frysen. Blanda lingon och socker och låt stå. Blanda mayonaise med fin riven pepparrot och låt stå och dra. Skala svartroten, strimla sedan ner den i tändsticksform. värm oljan till 160 grader i en kastrull, därefter fritera svartroten och lägg ut på papper och salta försiktigt.

Lägg ut på souvas på tallrik omlott, salta, peppra och ringla över olivolja.
Spritsa först över pepparrots mayonaisen och lägg sedan på svartroten, lingon och hyvlad västerbottenost. Garnera med körvel & persilja.

Recept skapat av Towe Widén