Pulled beef på bringa i tortillawraps

Slowfood –  pulled beef på bringa

Ingredienser 4 personer
900 g oxbringa
½ tsk chilipulver
½ tsk vitlökspulver
½ tsk sellerisalt
½ tsk peppar
1 dl ketchup
1 dl chilisås
½ dl farinsocker
½ msk vinäger
½ msk Worcestershiresås
½ tsk flytande rökarom
½ tsk Colemans senapspulver

Gör så här
Putsa köttbiten. Lämna ordentligt med fett kvar.
Blanda samman chilipulver, sellerisalt, vitlökspulver och peppar och klappa in köttet med kryddorna.
Lägg köttet i grytan.
Blanda samman ketchup, chilisås, socker, vinäger, Worcestershiresås, rökarom och senapspulver och häll det över köttet i grytan. Lägg på locket och tillaga på låg värme i 8 timmar.

Ta upp köttet och dra sönder det , går utmärkt med två gafflar.
Slå upp vätskan i grytan och ta bort så mycket som möjligt av fettet som ligger på ytan av såsen. Servera gärna såsen till köttet.

Passar bra att servera i tortillas med valfria tillbehör, vi hade kidneybönor, morötter, tomater, sallad, gurka och guacamole.
(skapat av http://martenssonskok.blogspot.se)